Дешеві, але дуже корисні продукти, які більшість людей не купують. Показую вам ці скарби на полицях супермаркету.
Я сама раніше проходила повз цих продуктів. Коштують вони буквально копійки, але містять джерело корисних вітамінів і мікроелементів.
Запрошую вас зі мною в шлях по супермаркету! Я покажу вам, де “ховаються” самі здорові і недорогі продукти!
Отже, овочевий відділ. На дворі зима, і я проходжу повз тепличних огірків, помідорів і перців. Їх час прийде влітку, а зараз в таких овочах зашкалює не тільки вартість, а й кількість нітратів.
1. Редька зелена і чорна.
Набираю повний пакетик зеленої редьки. А адже зелена редька по праву називається супер-фудом! Цей овоч підвищує імунітет, покращує травлення і активує обмін речовин (для тих, що худнуть маст хев).
Такого пакетика нам вистачає на тиждень, я просто ріжу редьку на тонкі скибочки і подаю кожен день на вечерю. Їдять навіть діти! Смак схожий на редис, але редька більш соковита і солодкувата.
Чорна редька більш сильна на смак. З нею я готую дуже смачний салат: терта морква, редька, яблуко + нашаткована капуста + оливкова олія. Смачно дуже! А вже корисно!
А цей великий овоч складно не помітити! Але тим не менше купують його теж рідко.
2. Гарбуз.
Залізо, бета-каротин, вітамін С, клітковина і рідкісні вітаміни К та Т – ось короткий список корисностей гарбуза.
Що я з неї готую? Так багато всього, що я навіть написала про це статтю:
3. Імбир.
Цей корінь життя знають всі, особливо коли захворіють)) Я купую диво-корінець кожну наділю, ціна смішна, а користі вагон!
Перемішую з медом та лимоном і видаю дітям, як десерт до чаю (якщо багато меду, то муляє. Сама люблю додавати тертий імбир в чай. Зігріває і бадьорить краще за будь кави!
Все, вистачить тинятися в овочевому, пішли у відділ з консервами!
Що-то? Консерви – зовсім не корисна їжа? Це дивлячись які!
4. Консерви “Івасі”.
Купую саме від “Доброфлота”, тому що вони виготовлені з свіжої риби, а не з морозива сировини, як більшість інших консервів.
Сардина івасі – це рекордсмен за вмістом кальцію! І звичайно ж Омега-3! Тільки, якщо ви хочете, щоб Омега-3, яка є в рибі, засвоїлася на 100%, беріть консерву без масла.
Інакше Омега-6, яка є в маслі угнетет засвоєння Омеги-3. Ось така математика.
5. Спеція куркума.
Куркума – чарівний порошок. Не проходимо повз!
Крім красивого кольору, який вона надає стравам, куркума оздоровлює весь організм. Вона володіє протираковими, протизапальні властивості, покращує травлення і підвищує метаболізм.
Додаю в рис, овочеві рагу, в будь-яке м’ясо і ще! Ще я готую молоко з куркумою і медом для дітей! Смачно і дуже корисно!