Їжа

Дешеві, але дуже корисні продукти, які більшість людей не купують. Показую вам ці скарби на полицях супермаркету.

Я сама раніше проходила повз цих продуктів. Коштують вони буквально копійки, але містять джерело корисних вітамінів і мікроелементів.

Запрошую вас зі мною в шлях по супермаркету! Я покажу вам, де “ховаються” самі здорові і недорогі продукти!

Отже, овочевий відділ. На дворі зима, і я проходжу повз тепличних огірків, помідорів і перців. Їх час прийде влітку, а зараз в таких овочах зашкалює не тільки вартість, а й кількість нітратів.

1. Редька зелена і чорна.

Набираю повний пакетик зеленої редьки. А адже зелена редька по праву називається супер-фудом! Цей овоч підвищує імунітет, покращує травлення і активує обмін речовин (для тих, що худнуть маст хев).

Такого пакетика нам вистачає на тиждень, я просто ріжу редьку на тонкі скибочки і подаю кожен день на вечерю. Їдять навіть діти! Смак схожий на редис, але редька більш соковита і солодкувата.

Чорна редька більш сильна на смак. З нею я готую дуже смачний салат: терта морква, редька, яблуко + нашаткована капуста + оливкова олія. Смачно дуже! А вже корисно!

А цей великий овоч складно не помітити! Але тим не менше купують його теж рідко.

2. Гарбуз.

Залізо, бета-каротин, вітамін С, клітковина і рідкісні вітаміни К та Т – ось короткий список корисностей гарбуза.

Що я з неї готую? Так багато всього, що я навіть написала про це статтю:

3. Імбир.

Цей корінь життя знають всі, особливо коли захворіють)) Я купую диво-корінець кожну наділю, ціна смішна, а користі вагон!

Перемішую з медом та лимоном і видаю дітям, як десерт до чаю (якщо багато меду, то муляє. Сама люблю додавати тертий імбир в чай. Зігріває і бадьорить краще за будь кави!

Все, вистачить тинятися в овочевому, пішли у відділ з консервами!

Що-то? Консерви – зовсім не корисна їжа? Це дивлячись які!

4. Консерви “Івасі”.

Купую саме від “Доброфлота”, тому що вони виготовлені з свіжої риби, а не з морозива сировини, як більшість інших консервів.

Сардина івасі – це рекордсмен за вмістом кальцію! І звичайно ж Омега-3! Тільки, якщо ви хочете, щоб Омега-3, яка є в рибі, засвоїлася на 100%, беріть консерву без масла.

Інакше Омега-6, яка є в маслі угнетет засвоєння Омеги-3. Ось така математика.

5. Спеція куркума.

Куркума – чарівний порошок. Не проходимо повз!

Крім красивого кольору, який вона надає стравам, куркума оздоровлює весь організм. Вона володіє протираковими, протизапальні властивості, покращує травлення і підвищує метаболізм.

Додаю в рис, овочеві рагу, в будь-яке м’ясо і ще! Ще я готую молоко з куркумою і медом для дітей! Смачно і дуже корисно!