Їжа

Бісквіт з варення – самий простий і смачний. Ділюся своїм рецептом

Смачніше ви точно не пробували. Випічка може бути пишною, ніжною і пр. Але спробувавши це бісквіт, ви будете просто в захваті!

Саме таке було враження, коли я його приготувала і ми з донькою і чоловіком його спробували).

Варення можна брати будь-який, на свій смак або раптом у вас є баночка, яка вже довго стоїть і як-то не дуже кушается. Ось і буде йому прекрасне застосування.

Отже, нам потрібні наступні продукти:

  • Борошна пшеничного – приблизно 300 грам (я стільки склянкою відміряла);
  • Варення – чашка 300 мл, майже повна;
  • Півтори ложки харчової соди;
  • Три курячих яйця;
  • 160-180 гр цукру;
  • 50 мл рафінованої (без запаху масла).
  • Какао натуральне – це вже на ваш смак. Ще я додала трохи подрібнених волоських горіхів.

Корисна порада! Якщо варення дуже густе (як желе) або в ньому багато великих шматочків фруктів, тоді краще трохи розвести його кип’яченою водою і процідити.

Приготування

Наливаємо варення в миску з високими бортами, додаємо соду і гарненько розмішуємо. Залишаємо постояти хвилин десять. Воно відразу починає пінитися і в кілька разів збільшується в об’ємі (тому потрібна глибока миска).

Я використовувала протерте варення з кизилу, але як вже казала можна брати абсолютно будь-який, головне щоб було рідке і без шматочків.

Поки варення проходить реакція з содою, готуємо інші інгредієнти для випічки.

Розбиваємо в іншу миску яйця, додаємо цукор. Розмішуємо, їх треба збити звичайним віночком, щоб цукор розчинився.

Тепер в яєчну суміш перекладаємо пишне варення, наливаємо 50 мл рафінованої олії і добре змішуємо до повної однорідності.

Всипаємо в рідку суміш просіяне борошно (я ще додала 2,5 ст. л какао порошку 2 ст. л подрібнених волоських горіхів) і замішуємо тісто. Уважно стежимо, щоб не залишалися грудки. По густоті воно виходить приблизно як сметана середньої густоти.

Беремо форму для випікання (я використовувала з антипригарним покриттям) і виливаємо в неї тісто. Можна використовувати і роз’ємну, тоді потрібно буде вистилати дно і бортики пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо на 180 С духовку. Коли розігріється відправляємо форму з тестом на випічку. Випікається бісквіт на варення приблизно 40 хвилин. В залежності від духовки час випічки може бути трохи більше, хвилин на п’ять-сім. Перевіряємо готовність, як зазвичай, шпажкою.

До моменту приготування, на кухні стоїть такий смачний аромат), що хочеться швидше спробувати. Діставши з духовки, чекаємо хвилин п’ять і витягаємо з форми.

Чудово пропікається. Ніжний, соковитий, відмінно піднімає настрій) Какао і горішки до речі додала не даремно). Так що все перевірила особисто. Все виходить.

Можна нарізати і пригощатися. Його смак виправдовує всі ваші очікування. До нього навіть крем ніякий не потрібний. Я тільки пудрою присипала.