Бісквіт з варення – самий простий і смачний. Ділюся своїм рецептом
Смачніше ви точно не пробували. Випічка може бути пишною, ніжною і пр. Але спробувавши це бісквіт, ви будете просто в захваті!
Саме таке було враження, коли я його приготувала і ми з донькою і чоловіком його спробували).
Варення можна брати будь-який, на свій смак або раптом у вас є баночка, яка вже довго стоїть і як-то не дуже кушается. Ось і буде йому прекрасне застосування.
Отже, нам потрібні наступні продукти:
- Борошна пшеничного – приблизно 300 грам (я стільки склянкою відміряла);
- Варення – чашка 300 мл, майже повна;
- Півтори ложки харчової соди;
- Три курячих яйця;
- 160-180 гр цукру;
- 50 мл рафінованої (без запаху масла).
- Какао натуральне – це вже на ваш смак. Ще я додала трохи подрібнених волоських горіхів.
Корисна порада! Якщо варення дуже густе (як желе) або в ньому багато великих шматочків фруктів, тоді краще трохи розвести його кип’яченою водою і процідити.
Приготування
Наливаємо варення в миску з високими бортами, додаємо соду і гарненько розмішуємо. Залишаємо постояти хвилин десять. Воно відразу починає пінитися і в кілька разів збільшується в об’ємі (тому потрібна глибока миска).
Я використовувала протерте варення з кизилу, але як вже казала можна брати абсолютно будь-який, головне щоб було рідке і без шматочків.
Поки варення проходить реакція з содою, готуємо інші інгредієнти для випічки.
Розбиваємо в іншу миску яйця, додаємо цукор. Розмішуємо, їх треба збити звичайним віночком, щоб цукор розчинився.
Тепер в яєчну суміш перекладаємо пишне варення, наливаємо 50 мл рафінованої олії і добре змішуємо до повної однорідності.
Всипаємо в рідку суміш просіяне борошно (я ще додала 2,5 ст. л какао порошку 2 ст. л подрібнених волоських горіхів) і замішуємо тісто. Уважно стежимо, щоб не залишалися грудки. По густоті воно виходить приблизно як сметана середньої густоти.
Беремо форму для випікання (я використовувала з антипригарним покриттям) і виливаємо в неї тісто. Можна використовувати і роз’ємну, тоді потрібно буде вистилати дно і бортики пергаментом.
Заздалегідь розігріваємо на 180 С духовку. Коли розігріється відправляємо форму з тестом на випічку. Випікається бісквіт на варення приблизно 40 хвилин. В залежності від духовки час випічки може бути трохи більше, хвилин на п’ять-сім. Перевіряємо готовність, як зазвичай, шпажкою.
До моменту приготування, на кухні стоїть такий смачний аромат), що хочеться швидше спробувати. Діставши з духовки, чекаємо хвилин п’ять і витягаємо з форми.
Чудово пропікається. Ніжний, соковитий, відмінно піднімає настрій) Какао і горішки до речі додала не даремно). Так що все перевірила особисто. Все виходить.
Можна нарізати і пригощатися. Його смак виправдовує всі ваші очікування. До нього навіть крем ніякий не потрібний. Я тільки пудрою присипала.